1500831.jpg

Minähän en ole mikään käsityöihminen. Kolmannella luokalla puraisin käsityönopettajaani varpaasta ja sain numeroksi kasin, ja kuudennella kerroin hänelle, että käsityönopettajaa minusta ei ainakaan tule. Silloin numeroni laski ansaitusti seiskaan. En minä kyllä mitään osannutkaan. Vuosi sitten sain aikaan muodottoman verkkoponchon, ja alkusyksyllä aloittelin pitsiliinaa, joka kuitenkin jäi kesken.

Nyt aloitin äkillisessä vimmassa jotakin, josta en muuta tiedä kuin että siinä on 78 silmukkaa, kierrepuikko on yhtä kokoa liian iso ja reippaasti liian lyhyt eikä minulla ole langan riittävyydestä aavistustakaan. Taidoistani kertoo ehkä jotakin se, että neule onnistui ensimmäisellä kerralla kieputtamaan itsensä kierteelle (huomasin tietenkin vasta kolme senttiä kudottuani) ja jouduin purkamaan sen alkutekijöihinsä.

Ajattelin kuitenkin, että tuosta voisi tulla pipo - jos ei minun päähäni, ehkä jonkun toisen. Silmukkamäärän vetäisin nimittäin täysin hatusta, en edes piposta. Ohjeen tarvitsen varmasti viimeistään siinä vaiheessa, kun pitäisi ruveta kaventamaan. Neulominen on silti kivaa, etenkin kun on kyllin kokematon ollakseen asettamatta itselleen minkäänmoisia tavoitteita!